Vonk Tekstil, birinci sınıf örme kumaşlardan üretilen kadın, erkek, çocuk ve bebekler için yüksek kaliteli giysiler konusunda uzmanlaşmıştır. Geniş ürün yelpazemiz kısa ve uzun kollu T-shirtler, Sweatshirtler, Kapüşonlular, Hırkalar, Poloshirtler, Üstler, Yelekler, Eşofmanlar, Pantolonlar, Joggerlar, Şortlar, Tulumlar ve Pijamaları içermektedir.
Numune alma, ürün geliştirme aşamasıdır. Alıcı ihtiyacına uyacak ve üretime başlamak için alıcıdan onay alacak şekilde az sayıda giysinin yapıldığı bir süreçtir. Örneklenen giysiler, desenlerin doğruluğunu ve üretim becerilerinin ve tekniklerinin kalitesini temsil eder. Numuneler, alıcı ile stilleri ve ürünleri hakkında doğru iletişim kurma amacına hizmet etmekle kalmaz, aynı zamanda kullanılan iplik ve diğer aksesuarlarla birlikte kumaş tüketiminin hesaplanmasına da yardımcı olur.
Bu departman, alıcı tarafından teknik pakette gönderilen spesifikasyonlara ve gereksinimlere göre numuneler yapar. Numune Türleri: Proto Numune, Uygun Numune, Üretim Öncesi Numune, Ön Boyut Seti, Boyut Seti, Satıcı Numunesi, Sevkiyat Numunesi
Desen tasarımı ve düzenlemesi için gelişmiş bir bilgisayar destekli sistem olan en son GERBER AccuMark Desen Tasarım Sistemini (PDS) kullanıyoruz. CAD departmanımız aşağıdaki fonksiyonlardan sorumludur: Maliyetlendirme için kesim ortalamasının belirlenmesi, En verimli kesim markörünün yapılması, Desenlerin geliştirilmesi ve değiştirilmesi, Derecelendirme ile beden seti deseninin geliştirilmesi, İşlemeli ve baskılı ürünlerin konumlandırılması, Desenin sayısallaştırılması.
Yayma: Yayma, kumaş katlarının yatay bir masa üzerine, bu katların aynı anda montaj için kabul edilebilir ürün bileşenlerine kesilmesine izin verecek şekilde üst üste bindirilmesi işlemidir. Yayma, yayma makinesi tarafından manuel veya otomatik olarak yapılır.
Otomatik Kesim: En son teknoloji otomatik Kesici sistemimiz ile döşeme otomatik olarak kesilir. Sistem, Otomatik Yerleştirme Yazılımı ile hazırlanan ve manuel kesime göre 5 kat daha hızlı olan önceden yüklenmiş iç içe kalıpları kullanır.
Manuel Kesim: Manuel kesim için elektrikle çalışan düz bıçaklı kesme makineleri kullanılır. Makine, işaretleyicinin desen çizgilerini takip ederek döşeme boyunca hareket ettirilir ve orada pistonlu bıçak, kumaşın parçalarını aşamalı olarak keser. Çentikler de eklenir. Yüksek hassasiyet gerektiren yakalar, kaburgalar vb. gibi daha küçük bileşenler için şerit bıçak kesme makinesi kullanılır. Kumaşı bıçaktan geçerken kesen, taşınabilir olmayan bir kesme cihazıdır.
Jakar, şeritler ve çekler, eşleştirme gereksinimleri nedeniyle serpme makinesi ile serilemez, bu nedenle manuel olarak yayılırlar.
Baskı / Nakış departmanı, giysinin kesilen kısmını, stilini ve baskı/nakış detaylarını basılı kopya formatı şeklinde alır. Tasarım, yazılım kullanılarak taranır ve uygun hale getirilir ve makine formatı olarak kaydedilir. Sayısallaştırılmış tasarım makineye yüklendikten sonra, üretime geçmeden önce bir numune yapılır. Numunenin konumlandırılması, renkler, kalite ve destek malzemeleri açısından onaylanmasından sonra toplu üretime başlanır.
Tasnif edilen kesilen parça demetleri, kesim bölümünden Dikişin yapıldığı üretim hattına gönderilir. Elleçlemeden başlayarak, üretimin en önemli ve ilk adımıdır.Burada parçalar birbiri ile gruplanarak istenilen ölçü ve dizayna göre toplu şekilde dikilmeye başlar.
Terbiye bölümü, tüm bölümlerden sonra gelen bölümdür ve giysinin son görünümünde eşit derecede önemli bir rol oynar. Bu departman büyük ölçüde aşağıdaki adımları içerir: Kırpma, Muayene, Yarı presleme, Presleme, Etiketleme, Paketleme, Katı Paketleme, Oran Paketleme, Karışık Paketleme yani ürünler nakliye ye hazır hale getirlir .